Nieuws

Nieuwste artikelen

Nieuws

Wordt/ blijf een aantrekkelijke werkgever!

Er is nog altijd sprake van schaarste op de arbeidsmarkt. Talenten hebben de banen voor het uitkiezen.

Maar hoe zorg je ervoor dat ze dan jouw organisatie kiezen?

Hoe sta je bekend in de markt? En is dit dan ook waarheidsgetrouw? Of klopt het beeld niet helemaal met de werkelijkheid en is hier werk aan de winkel?

 1. Als je ervan overtuigd bent dat er een goed beeld bestaat over de organisatie dan kunnen de volgende tips je helpen:Stages
  Stages zijn een mooie kans voor zowel potentiele werknemers als werkgevers om te ontdekken of er een match is tussen beide. Is het van beide kanten positief dan kan een dienstverband direct volgen na het afronden van de studie
 2. Events en gastcolleges
  Events, denk aan open dagen op school maar ook eventueel binnen de organisatie, kunnen de potentiële talenten een goede inkijk geven in jouw organisatie. Zorg ervoor dat collega’s aanwezig zijn die vol enthousiasme kunnen vertellen over hun functie. Dit is een hele laagdrempelige manier van in contact komen met jouw doelgroep… namelijk eventuele nieuwe medewerkers.
  Ook kun je overwegen om bij de opleidingsinstanties gastcolleges te geven. De student komt dan al in een vroeg stadium met de organisatie in aanraking.
  Beide zullen bijdrage aan het vergroten van jouw naamsbekendheid.
 3. Schakel je netwerk in
  Laat weten dat je ruimte hebt in je organisatie voor talent. En vraag je netwerk om mee te kijken en te denken.
  Denk over een eventueel bedankje na (zorg dat het een origineel iets is zodat het een spin-off kan krijgen)
 4. Schakel je medewerkers in
  Collega’s die nieuwe collega’s aandragen zijn je echte ambassadeurs. Wees hier zuinig op en zet er een beloning tegenover. (Aanbrengbonus)
 5. Intern opleiden
  Zorg ervoor dat de talenten niet weggaan en geef aandacht aan de ontwikkeling van je huidige medewerkers. Wat kun je doen aan interne opleidingen? Kan er sprake zijn van mentorschap? Of meelopen met een collega van een andere afdeling?
 6. Snel schakelen
  Was er vroeger nog ruimte om een werving en selectie over een aantal gesprekken en of weken uit te spreiden is die ruimte er tegenwoordig niet meer. Er zijn kapers op de kust dus is snel kunnen schakelen een must!
  Zorg dat je vooraf tijden in agenda’s hebt geblokt bij de gesprekspartner en weet vooraf al welke voorwaarden je gaat aanbieden en wat de onderhandelingsruimte zal zijn.

Meer weten?
Bel 06-42205234 voor een afspraak

Geïnteresseerd in een gesprek?