Nieuws

Nieuwste artikelen

Nieuws

"Pas op, werkgevers: Gebrek aan persoonlijke ontwikkeling drijft bijna de helft van Nederlandse werknemers weg"

Hoe belangrijk persoonlijke ontwikkeling is voor werknemers is gebleken uit een onderzoek dat GoodHabitz liet uitvoeren door onderzoeksbureau Merkeffect.

De cijfers liegen er niet om!  

Uit een onderzoeksrapport van GoodHabitz blijkt dat persoonlijke ontwikkeling op het werk belangrijk is voor 75% van de Nederlandse werknemers en dat 67% dit als een belangrijke factor ziet voor werkplezier. Maar wat ook uit het onderzoek naar voren kwam is dat een schrikbare 40% zich niet serieus genomen voelt door de werkgever 

Een resultaat dat niet genegeerd mag worden aangezien voor bijna de helft (45%) van de Nederlandse werknemers een tekort aan persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden een reden is om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever.

Country Director Nederland bij GoodHabitz, vertelt: "We merken en zien in deze resultaten terug dat persoonlijke ontwikkeling wereldwijd steeds belangrijker gevonden wordt. Werknemers vinden het een onmisbaar onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden en werkgevers beseffen dat ze met deze trend moeten meegaan. Niet alleen voor de ontwikkeling van hun medewerkers, maar voor de algehele bedrijfsgroei. In 2023 zien we opnieuw een krappe arbeidsmarkt, extra reden om persoonlijke groei hoog op de agenda te zetten en de vraag van medewerkers serieus nemen. Opleiden is duidelijk het nieuwe werven."

(Het onderzoek is gehouden onder 13.000 werknemers en 2.500 Europese stakeholders op het gebied van Learning & Development | bron: Managersonline.nl)

 Ben jij als werkgever je hiervan bewust?

Neem jij als werkgever jouw werknemers serieus als het gaat om de behoeften qua persoonlijke ontwikkeling?

Heb jij als werkgever echt inzicht wat deze behoeften van jouw werknemers zijn?

Wat kun jij als werkgever doen?

 

Neem contact op met HRM Service Brabant, Petra Siermans, Werkgelukdeskundige. Samen maken we een plan dat staat!

Bel 06-42205234 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Geïnteresseerd in een gesprek?